Over Jorien

Mijn ontwikkeling lees je in mijn verhaal

Over

In 1987 rondde ik in Deventer mijn vwo af. Daarna koos ik voor een studie Bedrijfseconomie In Groningen. Die keuze was niet zozeer ingegeven door een grote passie als wel door het idee dat je daar een goede baan mee kon krijgen.

Nog tijdens mijn studie liep ik een internationale stage bij ABN AMRO in Brussel. Na afronding van mijn studie mocht ik beginnen als trainee bij diezelfde bank. Ik bekleedde diverse, met name leidinggevende, functies op het gebied van commercie, facility management en human resources.

Mijn interesse in persoonlijk leiderschap groeide toen ik zelf leiding ging geven en diverse trainingen volgde waarin ik veel leerde over mezelf.

Eind 2007 kreeg ik te horen dat ik een vergevorderde, agressieve vorm van (borst)kanker had.

Coachopleiding

Ik kon ruim een jaar niet werken, maar koos er voor om wel door te gaan met de coachopleiding waarmee ik net gestart was. In die periode, waarin mijn wereld op de kop stond, ontdekte ik de kracht van coaching. Door te praten over mijn gevoelens en angsten bleef ik geestelijk gezond en – tot mijn verbazing – was ik ook nog steeds gelukkig.

Begin 2009 ging ik weer aan het werk. Er volgde een aantal jaren waarin ik verschillende functies bekleedde maar waarin ik mijn draai niet echt meer kon vinden. Ik paste met mijn nieuwe kijk op het leven niet meer in de snelle, zakelijke cultuur. Ook in die tijd had ik mooie en nuttige gesprekken met mijn eigen coach. Zo ontstond een verlangen om meer tijd aan coaching te kunnen besteden maar dan als coach. Ik sloot mij aan bij het ABN AMRO coaches netwerk en mocht, naast mijn gewone baan, collega’s gaan coachen in hun ontwikkeling. Uiteindelijk vertrok in begin 2014 bij ABN AMRO en startte mijn eigen bedrijf: Jorien Oosterwijk Coaching. Ik heb van coachen mijn beroep gemaakt. Ik merkte dat ik in mijn kracht kwam te staan en kreeg ook weer ruimte om te sporten: schaatsen, fietsen, rennen en skeeleren. In 2016 haalde ik mijn schaatstrainersdiploma bij de KNSB en werd schaatstrainer.

Ontwikkeling

De coaching heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld naar wandelcoaching. Heerlijk buiten in de natuur bewegen. Dat bracht mij ook bij de Mindful Run Academy. Begin 2017 ben ik daar opgeleid als Mindful Run/Walk instructeur. Een mooie aanvulling op de wandelcoaching en het schaatsen.

 

Contact

Telefoon

06-51474299

Adres

Jorien Oosterwijk Coaching
Eelerberg 81
3825 BD Amersfoort

Jouw pad naar persoonlijke kracht