Vijf jaar geleden sprong ik in het diepe en verliet na 20 jaar de ABN AMRO bank. Wat ik achterliet wist ik: een fantastische werkgever en een heleboel collega’s waarmee ik al die jaren had samengewerkt. In Groningen, Heerhugowaard, Leiden, Haarlem, de Bilt, Zwolle en Amsterdam. Maar wat de toekomst zou brengen wist ik niet. Dus loslaten wat is geweest en vertrouwen dat het goed komt.

Ik begon als coach mijn eigen praktijk: Jorien Oosterwijk Coaching. En wat ben ik blij dat ik die stap heb gemaakt. Het motto van mijn bedrijf is: jouw pad naar persoonlijke kracht. En als ik terugkijk op de afgelopen jaren dan zie ik dat het ook voor mijzelf een pad is geweest en nog steeds is waar ik steeds meer in mijn kracht kom te staan. Nu las ik laatst dat er mensen zijn die de uitdrukking “in jouw kracht staan” verschrikkelijk vinden en dat is prima. Mijn persoonlijke ervaring is dat als je heel goed naar je gevoel en intuïtie luistert dat je steeds meer jezelf kan zijn. En dat kan soms best lastig zijn.

Tenminste dat heb ikzelf best als lastig ervaren. Als ik daar op reflecteer dan kom ik een rode draad tegen. Als rode draad liep er loopt daar vaak het oordeel van de ander doorheen: coaches daar zijn er toch al heel veel van? Mindfulness dat is toch heel zweverig dat vind ik niks voor jou. En de opmerking van mijn vader toen ik vertrok bij de bank: “hoe moet het dan nu met jouw pensioen?” Maar ook ik zelf had beperkende overtuigingen en oordelen. Zou ik het wel redden? Zou ik de collega’s niet gaan missen? Zou ik niet te oud zijn als ik terug wilde naar een loondienst verband? Intuïtief voelde ik wel dat het goed zat, maar oh wat kunnen die gedachten sterk zijn en beperkend. En wat heeft dat oordeel van de ander toch invloed. En dan komen daar nog de onbewuste overtuigingen bij die je tegen kunnen houden om stappen te zetten.

En nu heb ik het geluk dat ik hier dagelijks mee mag werken en spelen. Samen met mijn coachees in de buitenlucht in gesprek over waar hij of zijn tegen aan loopt. Wat speelt er? Wat wil je veranderen? Wat houd je tegen? Bewust worden van je eigen gedachten, jouw oordelen en jouw gedrag dat daar uit volgt.

Ik loop graag als coach een stuk mee op jouw pad.